ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


Ευνοημένος κατά πολύ από τη φύση, ο Νομός Πρέβεζας διακρίνεται για τα υπέροχα φυσικά του κάλλη: τις υπέροχες δυτικές ακτές που βρέχονται από το διάφανο Ιόνιο πέλαγος, το σπουδαίο υγροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου και τη μαγευτική λίμνη του Ζηρού, την ποικιλομορφία του τοπίου με τις φυσικές εναλλαγές του, το ήπιο και υγιεινό κλίμα, την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά.

Μέσα στον ιδιότυπο αυτό γεωγραφικό χώρο του Νομού μας, η ανθρώπινη παρουσία και δράση αποτυπώνεται στο πέρασμα των χρόνων ποικιλοτρόπως. Η αρχοντική πόλη της Πρέβεζας στην είσοδο του Αμβρακικού, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο του Νομού, οι διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι όπως η ρωμαϊκή Νικόπολη και η αρχαία Κασσώπη, ο μυθικός Αχέροντας με το Νεκρομαντείο, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα βενετικά και οθωμανικά κάστρα, το μαρτυρικό Ζάλογγο και η ρομαντική καστροπολιτεία της Πάργας.

Οι άπειρες φυσικές ομορφιές και τα διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής σε συνδυασμό με τη γνήσια ηπειρωτική φιλοξενία των κατοίκων της συνθέτουν το πορτραίτο του Νομού μας και προκαλούν στον επισκέπτη το ενδιαφέρον να ανακαλύψει, να αισθανθεί και να βιώσει το τοπίο που αναδεικνύεται μπροστά του.